Bloedsuikerwaarde

Wat is uw bloedsuikerwaarde?

Uw bloedsuikerwaarde (ook: bloedglucosewaarde) is de hoeveelheid glucose (suikers) die op een bepaald moment in uw bloed zit. Deze suikers zorgen ervoor dat uw lichaam voldoende energie heeft om te leven. Als u veel suikers in uw bloed heeft is uw bloedsuikerwaarde te hoog, bij te weinig suikers in uw bloed is uw bloedsuikerspiegel te laag.

Zorgprofessional die luistert naar een klant

Wat zegt uw bloedsuikerwaarde over uw gezondheid?

Bij een gezond mens is een wisselende bloedsuikerwaarde niet erg. Het lichaam zorgt er met insuline voor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Insuline is een hormoon wat wordt aangemaakt in de alvleesklier. Bij diabetes werkt dit helaas niet goed. Het lichaam kan dan door een slecht werkende alvleesklier de bloedsuikerspiegel niet meer goed in balans houden. Daarom moeten mensen met diabetes regelmatig de bloedsuikerwaarden controleren. Maar ook als u geen diabetes heeft is het goed om te weten of u een te hoge of een te lage bloedsuikerwaarde heeft.

Wat voor informatie krijgt u uit een meting?

U kunt last krijgen van verschillende klachten bij een te hoge of een te lage bloedsuikerwaarde. U hoeft niet meteen klachten te hebben, deze kunnen ook later naar voren komen. Daarom is het belangrijk om te weten wat uw bloedsuikerwaarde is, zodat u zelf controle heeft over uw gezondheid. U kunt dan zelf kijken welke behandeling of leefstijlaanpassing bij u past.

Doe nu de BENU Gezondheidscheck

Met de BENU Gezondheidscheck krijgt u gemakkelijk inzicht in uw gezondheid. U maakt de afspraak zonder doorverwijzing van uw (huis)arts gemakkelijk bij een BENU Apotheek bij u in de buurt.

Na het nemen van de test krijgt u direct de uitslag. Uw BENU zorgverlener biedt u vervolgens deskundig advies en persoonlijke begeleiding zodat u zich zo goed mogelijk kunt gaan voelen.