Alles voor een goede weerstand

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, óók de herfst. Maar voor veel mensen is de wisselvalligheid van dit seizoen best even wennen. De zon schijnt minder, de dagen worden korter en de temperatuur daalt. Allemaal factoren die invloed op uw weerstand kunnen hebben. Het begint allemaal met een gezonde leefstijl en een goede balans tussen bewegen en rusten. Gezond en gevarieerd eten is daarbij onmisbaar om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Kunt u wat ondersteuning gebruiken?

Moeder en dochter snuiten de neus

Ondersteun uw weerstand

De vitamines van Davitamon** zijn een goede aanvulling op gezonde voeding. Ze bevatten vitamine C, wat de weerstand ondersteunt. Heeft u toch een verkoudheid te pakken? Dan helpt Coldrex***. Denk daarnaast ook aan uw huid, die in de herfst meer verzorging nodig heeft. Daarvoor gebruikt u bijvoorbeeld de producten van Eau Thermale Avène.

**Deze producten zijn voedingssupplementen. Lees voor het kopen de informatie op de verpakking.
***Coldrex is een medisch hulpmiddel. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing.

Met een stralende huid de herfst door!

In de herfst is het weer tijd voor een dikke jas, sjaal en een warme trui. Ook is het de tijd waarin uw huid wel wat extra aandacht kan gebruiken. Daarvoor hebben we een aantal producten voor u uitgezocht.

Voor de droge en gevoelige huid

Juist de droge en gevoelige huid heeft het zwaar in de herfst. Regen en wind hebben invloed op uw huid. Met de producten van Eau Thermale Avène biedt u uw droge en gevoelige huid precies de ondersteuning die het zo goed kan gebruiken.

Speciaal voor de ouder wordende huid

Ook de ouder wordende huid heeft in de herfst extra aandacht nodig. Neoviadol van Vichy is speciaal voor deze huid ontwikkeld. Het voorkomt huidverslapping en uitdroging en is bijzonder geschikt voor huidverzorging tijdens en na de overgang.

Verzorgt de droge huid

Heeft u een droge huid? Dan is het belangrijk om in de herfst extra aandacht te besteden aan de gezondheid ervan. Dat doet u bijvoorbeeld met Eucerin, die gespecialiseerde producten voor de verzorging van de droge huid heeft.

Producten tegen een droge huid
*Korting geldt op alle producten voor de droge huid van Eucerin (UreaRepair PLUS, Dermo Capillaire, alle producten voor de droge en gevoelige huid van Eau Thermale Avène (Xeracalm, Cold Cream, Trixera Nutrition) en Vichy Neovadiol assortiment. Geldig t/m 30 november 2019.

Extra tips voor de dagelijkse verzorging van uw huid

Of u nu wel een droge of gevoelige huid heeft of niet: in het najaar is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen. Niet alleen het koudere weer zorgt voor uitdroging van de huid, de verwarming in huis doet dat ook. Drink daarom voldoende water om de huid te hydrateren en gebruik speciale verzorgingsproducten, zoals hierboven genoemd, voor de droge en gevoelige huid.

Extra vitamine D als aanvulling op uw voeding

Ons lichaam maakt vitamine D aan als het wordt blootgesteld aan zonlicht. We hebben vitamine D nodig om calcium uit onze voeding in het lichaam op te nemen. Daarnaast speelt vitamine D een grote rol bij een goede werking van ons immuunsysteem. Soms kan het zijn dat u onvoldoende binnen krijgt en kunt u als aanvulling op de voeding een supplement nemen. U kunt een aantal dingen doen om uw vitamine D-peil op orde te houden.

Eet bijvoorbeeld eens wat vaker vette vis, zoals forel, zalm of makreel. Die bevatten van nature vitamine D. Ook in eieren zit vitamine D en het wordt vaak toegevoegd aan margarine. Gezond en gevarieerd eten is sowieso belangrijk voor een goede gezondheid.

De zon schijnt niet veel en vaak in de herfst. Maar als het dan zonnig weer is, maak daar dan gebruik van en ga naar buiten. Door uw huid in aanraking te laten komen met zonlicht, wordt er automatisch vitamine D aangemaakt.

Bepaalde groepen hebben meer vitamine D nodig dan dat er uit bepaalde voeding en zonlicht gehaald wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderen of mensen met een getinte of donkere huid die minder vitamine D aanmaken in de zon. Zij kunnen extra vitamine D nemen in de vorm van een supplement. Dit is een goede aanvulling op gezonde voeding.

Producten vitamine D
*Deze producten zijn voedingssupplementen. Lees voor het kopen de informatie op de verpakking. Geldig t/m 30 november 2019.

Zekerheid voor alles

Gezondheid is heel belangrijk voor u. En als het om uw gezondheid gaat, kiest u voor zekerheid. In onze nieuwe campagne staat dit thema dan ook centraal: Zekerheid voor alles!

Uzelf goed verzorgen is belangrijk voor uw gezondheid. Elk seizoen vraagt om een andere verzorging. Daarom staat elke twee maanden een nieuw thema centraal in onze campagne. U krijgt tips en advies over zelfzorg, zodat u goed voorbereid bent op het komende seizoen.

Apotheken krijgen een hoge waardering op deskundigheid over zelfzorg. Dit staat in de GfK Zelfzorgmonitor van 2017. Raadpleegt u de apotheek, dan bent u verzekerd van goed advies en het vakmanschap van onze apothekers en assistenten. Speciaal daarvoor hebben we het Zelfzorg keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat u bij BENU terecht kunt voor deskundig advies over zelfzorg.